Ofertă 1 Mai la Ieud
Ieudul este un loc minunat în orice anotimp, dar primăvara, când natura renaște, parcă e și mai spectaculos. Pe lângă frumusețea peisajelor, în comuna maramureșeană poți vedea țărani autentici care își lucrează pământul după metode tradiționale, dar și obiceiuri specifice primăverii.

Ieud este una dintre localitățile Maramureșului în care oamenii nu s-au îndepărtat de tradițiile din bătrâni, astfel încât poți să bei lapte proaspăt muls ori să rupi dintr-o pâine aburindă făcută doar din făină, apă și sare, dar să și participi la Măsuriș – Ruptul sterpelor – cum este cunoscut obiceiul ce se desfășoară în luna mai și unde se adună proprietarii de oi și capre și se măsoară cantitatea de lapte muls, pentru ca apoi să se împartă cantitățile de caș pe care le vor primi fiecare la toamnă.

Așadar, în luna mai aveți suficiente motive să veniți la Ieud, în Casa Tradițiilor, și să petreceți un 1 Mai departe de gălăgia orașului, iar într-unul din weekendurile următoare să participați la un eveniment dispărut în alte zone ale țării. Vă așteptăm la Ruptul sterpelor, unde după binecuvântarea turmei, mulsul oilor și înțărcatul mieilor, petrecem în natură, de la mic la mare, și ne ospătăm cu caș, urdă, bulz cu mămăligă și, bineînțeles, un pahar de horincă din aia bună, de prună. Vreți să veniți la Ruptul Sterpelor? Sunați și faceți o rezervare.

Te mai întrebi de ce să vii în Ieud?
Pentru că:
– este un loc încărcat de tradiție
– are peisaje rurale nemaipomenite
– aici, tradițiile străvechi încă se mai păstrează
– aici a funcționat prima școală românească din Maramureș
– aici a fost descoperit „Manuscrisul de la Ieud”, veche carte religioasă românească
– aici se află una dintre cele opt biserici de lemn din Maramureș aflate în patrimoniul UNESCO (Biserica de lemn „Nașterea Maicii Domnului” din Ieud Deal)
– este satul natal al cântărețului Ștefan Hrușcă

Oferta 1 Mai – Pensiune Casa Tradițiilor Ieud
Contactați-ne pentru a afla detalii despre pachetul turistic disponibil pentru acest eveniment, precum și perioada organizării lui.

Opțiuni de petrecere a timpului liber:
– Vizite la Biserica de lemn monument UNESCO din Ieud Deal și la Mănăstirea Bârsana
– Plimbări cu trăsura
– Drumeții prin împrejurimi
– Vizitarea fermei de animale a pensiunii